Advokat Mageli hjem
advokat-mageli
Meny

Forbrukerrådet vant over DNB i tidenes største gruppesøksmål

09.05.2019
Forbrukerr%C3%A5det-DNB
Forbrukerrådet ved advokatfirmaet Mageli vant gruppesøksmålet mot DNB. Borgarting lagmannsrett har i dag avsagt dom som gir Forbrukerrådet fullt medhold. Dommen slår fast at 180 000 andelseiere i DNB Norge-fondene har betalt for mye til DNB for den forvaltningstjenesten de har betalt for.
Forbrukerrådet ved advokatfirmaet Mageli vant gruppesøksmålet mot DNB.
Borgarting lagmannsrett har i dag avsagt dom som gir Forbrukerrådet fullt medhold. Dommen slår fast at 180 000 andelseiere i DNB Norge-fondene har betalt for mye til DNB for den forvaltningstjenesten de har betalt for.
 
Saken er norgeshistoriens største gruppesøksmål.
 
Våre advokater Steinar Mageli og Jens-Henrik Lien representerer Forbrukerrådet. Sakens kjernespørsmål er om de 180 000 andelseierne i DNB Norge-fondene har fått den forvaltningstjeneste de har betalt for når fondene har vært forvaltet nesten som indeksfond til tross for at de er markedsført og priset som aktive fond.
 
På vegne av andelseierne har Forbrukerrådet krevd prisavslag i form av at andelseierne må få tilbake deler av det forvaltningshonorar DNB har tatt for forvaltningen.
Borgarting lagmannsrett slår fast at DNB Norge-fondene ikke har vært forvaltet i tråd med forvaltningsmandatet når fondene i realiteten har vært forvaltet nesten som indeksfond, men til en pris som er seks ganger høyere enn prisen av indeksfond. DNB Asset Management må nå betale prisavslag med 0,8 % av den andel hver andelseier har hatt i søksmålsperioden 2010-2014. I tillegg har DNB Asset Management AS blitt pålagt å erstatte andelseierne den avkastning hver enkelt ville hatt om prisavslagsbeløpet hadde blitt stående i fondet.  
 
DNB Asset Management AS må også erstatte Forbrukerrådets fulle sakskostnader i saken.
 
Dette er en stor seier for Forbrukerrådet og våre advokater.(Bildet i teksten er hentet fra nrk.no)

Relaterte nyheter

Mageli%20morgen
Velkommen til digital kurskveld
18.11.2021
Stian
Ny advokatfullmektig
10.08.2021
Kriatian
Undersøkelseskommisjon etter hendelse i Trandumskogen
29.06.2021
Chambers
Chambers Europe 2021
18.03.2021